Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2008 12:57 - Расист ли е Калин Руменов?
Автор: taiss Категория: Други   
Прочетен: 5166 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2009 10:17


image Тези дни в медийното пространство се заговори за един млад и много амбициозен журналист от в-к „Новинар”, но разбира се, както става в България, вместо да бъде похвален, той беше оплют...

Какво се случи всъщност...

В края на месец май тази година на пищна церемония бяха раздадени наградите на журналистите от печатните медии „Черноризец Храбър”, наградата за млад журналист беше присъдена на журналиста от в-к „Новинар” Калин Руменов, дотук нищо лошо...

Но само няколко дни след това дойде и горчилката за този млад и талантлив журналист, разни организациики, които се занимават уж със „защита правата на човека и малцинствата” скочиха като попарени, не можело да се дава награда за журналистика на Калин Руменов, защото, видите ли, той пишел против циганите (пардон, да не се обидят милите, исках да кажа „ромите”), значи бил расист. Та от тези коментари на уж „международни” организации със според мен изключително неясно финансиране, става ясно, че щом пишеш против циганите то ти си расист, защото те горките са вечно дискриминирани, а тъй като не могат да се защитят сами (защото са много умнички) им трябват стотици „правозащитни” организации, които да ядат парите на и без това бедния данъкоплатец и да имитират някаква дейност. Най-лошото в случая е че освен тези смешни „правозащитни” организациики скочиха и няколко вестника и електронни медии, които уж се борят и ценят свободата на словото, като една от първите организации, които протестираха беше немската ВАЦ, която притежава в-к „Труд”, за мен лично е изключително смешно организация от фашистка Германия, където и до ден днешен има най-много расисти на глава от населението да говори за „защита правата на малцинствата”, нооо както и да е, да продължа нататък... Статиите, за които беше оплют Калин Руменов ги има на блога му и всеки може да ги прочете http://kalinrumenov.bloginar.net, да наистина са написани в груб тон, но не е ли това българската действителност? Защо когато някой плюе българите, както в антибългарския филм на псевдожурналистката Нери Терзиева „Откраднати очи”, никой от тези организации не скочи да защити България, а напротив, всички поздравяваха тази народоотстъпница, че направила велик филм. Но да се върна на темата... къде сбърка Калин, като написа тези статии? Сбърка ли, че каза истината, като написа, че циганите дърпат назад страната ни, че в чужбина ние се прочуваме с вандалските прояви и кражбите на циганите от България, самонастанили се във Франция, Италия, Испания, Дания...? Сбърка ли като заклейми в своя статия, бащата циганин от гр. Гоце Делчев, който връзваше детето си с вериги? А впрочем, кой друг заклейми тази трагедия, къде бяха смешниците от „Хелзинкския комитет”? И ако в България, когато казваш истината и цениш свободата на словото те наричат „расист”, то тогава и аз съм расист! И ако трябва да избирам, кой вестник да чета „Новинар” или „Труд”, то аз днес ще си купя „Новинар”...

снимка: http://e-vestnik.bg/3960


Тагове:   Калин,   расист,


Гласувай:
0



1. taiss - Декларация на ВМРО-ВАРНА относно ...
18.09.2008 13:08
Декларация на ВМРО-ВАРНА относно отнемането на наградата на журналиста Калин Руменов


ВМРО изразява своето възмущение относно събитията около журналиста Калин Руменов през последната седмица. Отнемането наградата на един журналист заради откровенно изказана позиция и мнение по проблеми засягащи цялото общество е открито прилагане на двоен стандарт. ВМРО твърдо застава зад журналиста Калин Руменов и призовова журналистическата общност и гражданите да подкрепят своя колега в отстояването на истината.
„Правозащитните” организации отстояващи тезата, че определени истини не бива да бъдат изричани откровено, настояват за ограничаване свободата на словото. Под измисления етикет „насаждане на омраза” голям брой хранени хора оправдават изразходването на средства по европейски и български програми за толерантност и интеграция. Подкрепата на подобни готовански организации, обидени от словото на журналиста Калин Руменов, е подкрепа на лъжата и прикриването на истината.

Отнемането на наградата на Калин Руменов цели да сплаши журналистическата общност и да зададе изкуствени граници в техните позиции. Затова ВМРО изказва остро своето недоволство от това и призовава Съюза на издателите да не се поддава на натиск от хора, хранещи се от своето недоволство. Призоваваме и прокуратурата да разледва въпросните „недоволни” правозащинтици и изразходените от тях средства за социализиране и интеграция.
--------------------------------------
Явно само ВМРО не се страхува да изрази своята подкрепа за Калин Руменов...
цитирай
2. taiss - Ето тук може да видите интервю с К...
24.10.2008 22:47
Ето тук може да видите интервю с Калин Руменов http://vbox7.com/play:441bc04c
цитирай
3. gerganana - И аз сам расист тогава. Калин Рум...
11.12.2008 20:56
И аз сам расист тогава. Калин Руменов ми направи впечатление на много интелигентен човек (в Шуменския университет преди няколко дни). Точно такива хора искам да виждам в медийното пространство.
цитирай
4. анонимен - !
14.12.2008 10:46
Да всички сме расисти! Това е действителността. И само управляващите са толкова тъпи да дават награда, после някой (педераст) да каже "А не! Това е обидно!!!" и да я отнемат! Ние сме робска държава и така ще си останем. Докато не се затъкнат всички крадливи политици и в България останат само стари и болни хора, от които няма какво да се краде. Тогава един друг алчните богаташи ще се изядат и всичко приключва. Хепи енд или не не ме интересува - няма да съм жива!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: taiss
Категория: Други
Прочетен: 57323
Постинги: 9
Коментари: 18
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930